تأمین آب شرب برخی دیگر از روستائیان و عشایر منطقه تخت چان پلدختر؛ نظیر گرچان، کبوتران و... با پیگری های مستمر گروه جهادی شهید میررضایی از طریق دره کول چنار
بعد از افتتاح و بازسازی طرح آبرسانی شرب به منطقه محروم تخت چان در روستای قلعه میشوند، مورخ 28 اسفند 1400، این بار نیز با پیگری های مجدد و مستمر گروه جهادی شهید میررضایی با مدیریت سردار حاج ولی الله میرهاشمی؛ با مجوز سازمان بسیج سازندگی به شماره 139902018721 در سامانه اطلس جهادی، در حوزه دهستان های میانکوه شرقی و غربی و شمال دهستان جلوگیر شهرستان پلدختر و با همت و تلاش خستگی ناپذیر مسئولین استان و شهرستانهای خرم آباد و پلدختر و خیرین، در مورخ 30 آذر 1402 از طریق دره «کول چنار»، آب شرب بخش دیگری از روستائیان و عشایر منطقه محروم تخت چان در دو ضلع شرقی (روستای بزرگ کبوتران (کموترو)، بردمیل، دول میو و ... ) و غربی (روستاهای وَروَران، گَرِشیر، گَرِچان، دُولتاک، سَرگل، یک راستا و...) «کول چنار»، تامین شد.
گروه جهادی سردار شهید مصطفی میررضایی از سال 1392 تاکنون، عرصه محرومیتزدایی و پیمودن راه و آرمانهای سنگرسازان بیسنگر را در پیش گرفته و تاکنون اقدامات بسیار خوبی با همت، همکاری و تلاش مسئولین استان و شهرستانهای خرم آباد و پلدختر و خیرین صورت گرفته است.
گروه جهادی سردار شهید میررضایی در ادامه طرح آبرسانی به روستائیان و عشایر منطقه محروم تخت چان، این بار برای راحتی روستائیان و عشایر واقع در دو ضلع شرقی و غربی «دره کول چنار» که بخش اعظمی از منطقه تخت چان را در برگرفته، برای تامین آب شرب این منطقه از پایین ترین عمق این دره بزرگ که تنها چشمه شیرین و گوارایی است که در محل منطقه وجود دارد اقدام به فعالیت و محرومیت زدایی کرد.
مسیر تردد «دره کول چنار» بسیار دشوار و صعب العبور است. گروه جهادی سردار «شهید میررضایی» به همت مسئولان در پایین ترین عمق دره با احداث چند منبع بزرگ، آب این چشمه را به ارتفاع ۱۵۰ متر به بالاترین نقطه دره و سطح زمین هدایت، تا دو ضلع شرقی (روستای بزرگ کبوتران (کموترو)، بردمیل، دول میو و ... ) و ضلع غربی (روستاهای وَروَران، گَرِشیر، گَرِچان، دُولتاک، سَرگل، یک راستا و...) حتی روستاهای دور دست این دره، بتوانند سریعتر و به راحتی به آب مورد نیاز خود دسترسی پیدا کنند.
احمد بیرانوند از عشایر غیور و ساکن روستای گرچان، ضمن اشاره به مشکلات متعدد مردم و خدمات ارزنده این گروه جهادی و همت ویژه مسئولین استان و بالاخص شهرستان پلدختر، از وضعیت مردم در قبل و بعد از این پروژه و تامین آب شرب منطقه می گوید:
«بنده خودم عشایر هستم و از درد و رنج این منطقه کاملاً آگاه هستم. علاوه بر مشکلات فراوان، با توجه به مشکلات کل منطقه تخت چان در تامین آب شرب، تنها آبی که در منطقه وجود داشت، یک منبع بسیار کوچک و بسیار کم آب بود که در محلی به نام قلعه میشوند (با مرکزیت حدود ۷۰ روستا با جمعیت چند هزار نفری که دور تا دور قلعه میشوند قرار دارند) واقع شده است. با توجه به جمعیت، این منبع ضعیف و به هیچ وجه جواب گو نبود، به فرض مثال یک دستگاه تراکتور با یک تانکر برای تهیه آب باید حدود ۲۰ الی 30 کیلومتر را طی می کرد تا به آن مقصد برسد. تازه وقتی به آن نقطه می رسید، می بایست برای آبگیری از نصف روز تا یک روز کامل انتظار بکشند تا نوبتشان برسد، چراکه وسایل نقلیه زیادی در صف تامین آب شرب بودند. و این تانکر آب با مشکلات فراوانی که در مسیر دارد به خانه می رسید که اصلا کافی نبود، زیرا جوابگوی خانواده و دام ها نبود».
بیرانوند بعد از ذکر این درد و رنجهای عشایر غیور، ضمن اشاره به اقدامات بسیار خوب این گروه جهادی از جمله؛ احداث جاده آسفالت به طول 15 کیلومتر، نصب دکل مخابراتی در گردنه بوکو (تختچان)، برق رسانی به چندین روستای کپر نشین دهستان میانکوه غربی، بهره برداری از سایت تلفن همراه، توزیع بسته های معیشتی، احداث آبگیرها و ... اظهار داشت:
«الحمدلله با پیگیری های گروه جهادی شهید میررضایی و همت مسئولان از سپاه و امور عشایر گرفته تا خیرین، بعد از بازسازی و افتتاح طرح آبرسانی به منطقه محروم تخت چان در مورخ 28 اسفند 1400 در قلعه میشوند و همچنین تامین آب شرب در منطقه داد آباد با احداث یک چاه بسیار عمیق، در حال حاضر نیز مشکل عمده ای از مشکلات روستائیان و عشایر دوضلع شرقی و غربی دره «کول چنار» از منطقه تخت چان رفع شده به گونه ای که برای تامین آب با احداث این منبع جدید، همه روستاهای منطقه حتی روستاهای دور دست می توانند از این آب استفاده کنند. شکر خدا نسبت به گذشته مسیر راه کوتاه شده و دیگر نیازی نیست که نوبت بگیرند و کل منطقه با این همه جمعیت و این همه دام می توانند از آن استفاده کنند و من به نمایندگی از همه مناطق محروم که زیر نظر گروه جهادی شهید میررضایی هستند و به همت مسئولان و امور عشایر شهرستان پلدختر این فعالیت های جهادی و شایسته را انجام داده اند بسیار تشکر و قدردانی میکنم».