یاد بود سه فرمانده شهید گردان انبیا (ع) در زمان جنگ.
شهادت که عشق به وصال معبود و محبوب در زیباترین صورت است، از مقدس ترین مفاهیم معارف الهی است. شهادت اوج کمال آدمی است که قطره وجودش را به دریای بیکران هستی مطلق پیوند می زند. شهید مصداق عینی شهادت است، نامی است که با او شهادت، معنویت، جوانمردی و دیگر ارزش های دینی تفسیر می شود. اگر نبود ایثارگری و شهادت طلبی این پرندگان سینه سرخ که هستی خود را برای نجات و سعادت جامعه فدا نمایند، مسلماّ این سرافرازی و آرامش که امروز با تمام وجود احساس می کنیم نبود.
درک مقام شهید از حیطه شعور و فهم بشر خارج است و تنها از ناحیه کتاب و سنت است که به شمه ای از این مقام نائل می شویم.
امام صادق (ع) از طریق پدران بزرگوارش از جدش رسول خدا (ص) در باره این جایگاه رفیع، فرموده است:
قَالَ رَسُولُ اللَّهِ ص ثَلَاثَةٌ يَشْفَعُونَ إِلَى اللَّهِ عَزَّ وَ جَلَّ فَيُشَفَّعُونَ الْأَنْبِيَاءُ ثُمَّ الْعُلَمَاءُ ثُمَّ الشُّهَدَاءُ. الخصال ، ج1، ص156.
رسول خدا (ص) فرمود: سه دسته نزد خدا شفاعت مي كنند و شفاعتشان پذيرفته مى شود، پيغمبران سپس علما و دانشمندان سپس شهيدان.
تیپ57 حضرت ابوالفضل (ع) در مرداد ماه سال 62 تشکیل و بصورت مستقل شروع به فعالیت کرد و با گسترش سازمان، با تشکیل گردان های انبیاء خرم آباد، ثارالله بروجرد، ابوذر الیگودرز، محبین کوهدشت، مالک اشتر ازنا، محرم دورود، سید الشهدای نورآباد، کمیل الشتر، شهدای پلدختر، حضور مؤثری در منطقه ماموریتی خود ایفا کرد. در این میان نقش گردان انبیاء (ع) که از گردان های اولیه و خط شکن تیپ 57 بود بارزتر و روشن تر به چشم می آید. گردان انبیاء یک گردان عملیاتی و ویژه بود که بطور شاخص می توان دو نمونه از اقدامات آن را نام برد.
1- عملیات حاج عمران و نبرد سخت و تن به تن که منجر به صدور پیام ریس جمهور وقت شد و به دنبال آن تیپ 57 به سازمان لشگر ارتقا یافت.
2- عملیات کربلا 4 که تنها گردان انبیاء و دو گردان از لشکر فجر موفق به تصرف استحکامات معروف به پنج ضلعی شدند با اینکه عملیات کربلا 4 شکست خورد اما راز سقوط استحکامات توسط این نیروها کشف شد و به فاصله یکماه بر اساس همین نکته کشف شده، عملیات پیروزمند کربلا 5 طراحی و اجرا شد.
این گردان در پدافند زبیدات، عملیات والفجر6، پدافند دربندی خان، عملیات کربلای4 و 5 و 10، عملیات نصر 8، عملیات حاج عمران، عملیات شاخ شمیران، عملیات بیت المقدس4، پدافند گمو، عملیات های مرصاد، قمیش، سورکو و ... شرکت داشتند.
نقش فرمانده گردان انبیاء با وجود نیروهای عملیاتی و ورزیده، قطعا یک نقش مهم و قابل توجه است، به همین علت معمولا افراد بزرگی به فرماندهی این گردان منصوب شدند. فرمانده اولیه این گردان میرزا کشاورز بود پس از وی سرداران درویشعلی شکارچی، مدهنی، ولی اله میرهاشمی و سبزخدا دریکوند (مصطفی میررضایی) تا پایان جنگ؛ به ترتیب فرماندهی این گردان را بر عهده داشتند که هر کدام به نحو شایسته این گردان را بیش از پیش عملیاتی و کارآمد کردند.
یادشان جاودانه باد.